Αντιπολεμικά μηνύματα

Στα πλαίσια μιας συντονισμένης δράσης, προκειμένου να μιλήσουμε για τον πόλεμο που ταλανίζει αυτή τη στιγμή και τη δική μας ήπειρο οι μαθητές της Ε/Στ τάξης στέλνουν ένα ηχηρό, αντιπολεμικό γράμμα εναντίον του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, όπως και οι μαθητές της Γ/Δ τάξης φτιάχνουν αφίσες.
Γράφουν οι μαθητές:
Αγαπητοί κύριοι αρχηγοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας
Είμαστε οι μαθητές της Ε/Στ τάξης ενός μικρού νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου, της Καρπάθου. Το σχολείο μας είναι στο Απέρι, ένα πολύ όμορφο, παραδοσιακό χωριό.
Τις τελευταίες μέρες, εμείς όπως και όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούμε να γίνεται στα κράτη σας ένας πόλεμος που μόνο που τον σκεφτόμαστε μας τρομάζει και μας φέρνει δάκρυα στα μάτια.
Λυπόμαστε πολύ να βλέπουμε τα φοβισμένα μάτια των παιδιών. Λυπόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά και τους ανθρώπους κλεισμένους στα καταφύγια με το φόβο του θανάτου στα μάτια τους, αντί να πηγαίνουν στα σχολεία τους και στις εργασίες τους.
Λυπόμαστε να ακούμε στις ειδήσεις για ανθρώπους που πεθαίνουν και άλλους που φεύγουν από τα σπίτια τους και γίνονται πρόσφυγες.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να σταματήσετε αυτόν τον άδικο πόλεμο .
Γιατί δεν κάνετε ειρηνικό διάλογο;
Αυτός ο πόλεμος μπορεί από ένα λάθος, από μια λανθασμένη κίνηση να προκαλέσει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Γιατί αδέρφια να πολεμάνε μεταξύ τους;
Γιατί χωρίς νόημα να διαλύονται οικογένειες;
Γιατί να σκοτώνονται άδικα άνθρωποι και ιδίως μικρά παιδιά;
Παντού χάος και σκοτάδι φέρνουν οι πόλεμοι. Δε φέρνουν τίποτα μα τίποτα χαρμόσυνο.
Ευχόμαστε με το γράμμα μας να συγκινηθείτε και να ξεκινήσετε πιο σοβαρά τις διαπραγματεύσεις για τη λήξη αυτού του πολέμου και τον ερχομό της ΕΙΡΗΝΗΣ.
Με εκτίμηση
Οι μαθητές της Ε/Στ τάξης του Δημοτικού σχολείου Απερίου Καρπάθου
 
 

Η Αφίσα από τους μαθητές της Γ/Δ τάξης