Πρόγραμμα “Πάσα στα θρανία”

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νησιού μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία μοναδική:

Να δουν, να μιλήσουν,να φωτογραφηθούν και πάρουν ένα αυτόγραφο, μια υπογραφή από τους μεγάλους και σπουδαίους ποδοσφαιριστές που τίμησαν την Ελλάδα φέρνοντας βραβεία, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα  (Εuro 2004) σε αυτήν.

Οι μοναδικοί Γιάννης Γκούμας, Αντώνης Νικοπολίδης και Νίκος Καραγκούνης  στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τίτλο «Πάσα στα θρανία» για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας, βρέθηκαν στην Κάρπαθο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ε . Γραμμένο, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη και άλλους επίσημους και στα σχολεία της Καρπάθου.

Ξεκινώντας από το Δημοτικά Σχολεία Διαφανίου και Αρκάσας βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καρπάθου με τους μαθητές των υπολοίπων σχολείων (1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό και Δημοτικό Σχολείο Απερίου), όπου συνομίλησαν, υπέγραψαν αυτόγραφα, χαμογέλασαν και βέβαι μίλησαν για τα μοναδικά ιδεώδη που προκύπτουν μέσα από το άθλημα του ποδοσφαίρου: συνεργασία, αγώνας για το παιχνίδι, «ευ αγωνίζεσθαι».

Ευχαριστούμε τον αθλητικό σύλλογο Ποσειδώνα Καρπάθου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της παρουσίας στο νησί μας.