ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το ολοήμερο καλύπτει δύο βασικούς τομείς: τη σίτιση των μαθητών/μαθητριών και τη μελέτη των εργασιών και μαθημάτων των μαθητών/μαθητριών.

Όσον αφορά τη σίτιση:

  1. Υπάρχουν σαφείς οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για τη σωστή προετοιμασία, μεταφορά, συντήρηση και κατανάλωση των τροφίμων στα ολοήμερα σχολεία, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.efet.gr/files/oloimera_092017.pdf.
  2. Είναι σημαντικό οι τροφές να τοποθετούνται σε κατάλληλο σκεύος που φέρει ειδική σήμανση για χρήση του σε φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι προστατεύουμε την υγεία του δικού μας παιδιού, αλλά και των υπολοίπων, εφόσον οι φούρνοι είναι κοινόχρηστοι. Καλό είναι το κάθε παιδί να έχει μια πετσετούλα που θα χρησιμοποιείται ως τραπεζομάντηλο. Αποφύγετε τα βαριά σκεύη (κυρίως γυάλινα) για αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και γιατί απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο θέρμανσης.
  3. Καλό είναι το γεύμα των μαθητών/μαθητριών να είναι τοποθετημένο σε ένα τσαντάκι, όπου θα υπάρχουν μέσα χαρτοπετσέτες (ή χαρτομάντιλα), πιρούνι ή κουτάλι (ανάλογα το γεύμα), παγούρι με νερό, πιθανά άλλα σκεύη για το σνακ των διαλλειμάτων ή/και το φρούτο του μαθητή για μετά το γεύμα. Το φαγητό θα τοποθετείται στο ψυγείο του σχολείου, ενώ το τσαντάκι θα είναι στην ευθύνη του μαθητή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής. (Το τσαντάκι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά και στις εκπαιδευτικές εκδρομές)

Όσον αφορά τη μελέτη:

  1. Οι μαθητές/μαθήτριες που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα έχουν ήδη ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων ότι θα έχουν ένα τετράδιο ολοημέρου.
  2. Λειτουργεί ένα τμήμα ολοήμερου στο σχολείο μας με μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων. Ο έλεγχος της απόδοσης του παιδιού στο σχολείο και η οργάνωση της σχολικής τσάντας είναι ευθύνη των γονέων. Προτεραιότητα θα δίνεται στις γλωσσικές και μαθηματικές εργασίες των μαθητών.Το ολοήμερο πρόγραμμα ξεκινάει στις 13:30, αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων των τάξεων και τελειώνει στις 16:00. Οι κηδεμόνες πρέπει να βρίσκονται στις 16:00 στην είσοδο του σχολείου για την παραλαβή των μαθητών/μαθητριών των μικρών τάξεων.

Σε περίπτωση που κάποιος/α μαθητής/μαθήτρια για κάποιο λόγο δεν παρακολουθήσει το ολοήμερο πρόγραμμα μια συγκεκριμένη μέρα, πρέπει να ενημερωθεί έγκαιρα το σχολείο.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ:

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ-ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΙΠΚΟΥ