Εργαστήριο δεξιοτήτων-“Τρέφομαι σωστά, τρώγω φρούτα και λαχανικά”

                                                                 Ο ΔΙΑΤΡΟΦΟΥΛΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα μικρό και όμορφο χωριό ζούσαν κάτι μικρά στρογγυλά ανθρωπάκια οι Τροφούληδες.

Κάθε μέρα, από το πρωί που ξυπνούσαν, μιλούσαν για γλυκά και για φαγητά.

-Έφτιαξα ένα πολύ ωραίο παγωτό σοκολάτα . Ελάτε να δοκιμάσουμε.

-Κι εγώ έφτιαξα ένα σοκολατένιο κέικ μούρλια. Μιαμ!!, μιαμ!!, μιαμ!!!

-Πού να δοκιμάσετε τις αλμυρές κρέπες μου. Θα ξετρελαθείτε….!!!

Έτσι περνούσε ο καιρός μόνο που ξαφνικά οι Τροφούληδες άρχισαν να παρατηρούν αλλαγές στον εαυτό τους. Άρχισαν να γίνονται όλο και πιο στρογγυλοί. Να φουσκώνουν, να φουσκώνουν, να φουσκώνουν…..!!!!

-Ουφ έσκασα!!! Δεν μπορώ να πάρω αναπνοή.!!!

-Τα ρούχα μου δε με χωράνε πια…!!!

-Εγώ πάλι προχτές το απόγευμα πήγα να παίξω μπάσκετ με τους συμμαθητές μου και δεν μπορούσα να κάνω ούτε μια τρίπλα. Όλοι με ξεπερνούσαν στο τρέξιμο.

-Τι μας συμβαίνει; Είπε το Τροφουλένιος;;

– Δεν ξέρω τι μας συμβαίνει όμως πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια είπε η Τροφουλίτσα.

-Στο διπλανό χωριό πριν λίγο καιρό ήρθε ένας μάγος, που με το μαγικό ραβδί του αλλάζει τους ανθρώπους και γίνονται πιο αδύνατοι.

-Πώς τον λένε αυτόν το μάγο; Τον χρειαζόμαστε οπωσδήποτε είπε η γιαγιά Τροφομαγουλίτσα. Πρέπει να μας δώσει τις συμβουλές του…!!

Πράγματι την άλλη μέρα πήγαν στο διπλανό χωριό και ζήτησαν να δουν το Διατροφούλη γιατί αυτό ήταν το όνομα του μάγου.

Εκτός από αυτόν συνάντησαν και τις κυρίες Βιταμίνες φίλες του Διατροφούλη που τον βοηθούσαν πολύ στη δουλειά του. Ξέρετε τι έκαναν αυτές;

Η κυρία C του μιλούσε πόσο σημαντικό είναι να τρώμε πορτοκάλια και πράσινα λαχανικά γιατί αυτά μας προστατεύουν από τις αρρώστιες και τα κρυολογήματα.

 

Η κυρία Α του μιλούσε πόσο σημαντικό είναι να τρώμε λαχανικά (καρότα, σπανάκι, μπρόκολο) γιατί αυτά μας κάνουν δυνατούς τους ιστούς του οργανισμού μας.

Η κυρία Ε του μιλούσε πόσο σημαντικό είναι να τρώμε πράσινα λαχανικά γιατί κάνουν καλό στα κύτταρά μας.

Η κυρία Κ του μιλούσε ότι πρέπει επίσης να τρώμε πράσινα λαχανικά γιατί κάνουν καλό στα οστά μας και γινόμαστε πιο δυνατοί.

Όλοι μαζί λοιπόν μίλησαν στους Τροφούληδες, τους άγγιξε με το μαγικό ραβδί του ο Διατροοφούλης και αμέσως εξαφανίστηκαν όλα τα γλυκά και τα παγωτά από το χωριό τους. Κάτι λίγα ήταν κρυμμένα βαθιά μέσα στο δάσος, έτσι για να μην μπρορέσουν να τα βρουν τόσο εύκολα.

Εκτός από αυτό οι Τροφούληδες άρχισαν να αδυνατίζουν να γίνονται πιο ανάλαφροι, να αναπνέουν πιο εύκολα και να αρρωσταίνουν λιγότερο.

Ήταν πια χαρούμενα γλυκά ανθρωπάκια, χωρίς γλυκά, παγωτά και σοκολάτες. Ξέρετε γιατί;;; Γιατί χαμογελούσαν πιο πολύ επειδή ήταν υγιείς και δεν αρρώσταιναν εύκολα χάρη στα φρούτα και λαχανικά που τους σύστησε ο κύριος Διατροφούλης και οι κυρίες Βιταμίνες.

Και έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.