Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός

Το Δημοτικό Σχολείο Απερίου συμμετέχει για 5η χρονιά εφέτος στον Παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους παγκοσμίως με πάνω από 15 εκατομμύρια εθελοντές σε όλον τον πλανήτη. Στην Ελλάδα η δράση συντονίζεται από τη HELMEPA – Hellenic Marine Environment Protection Association για 32η συνεχή χρονιά.
12 εκατομμύρια περίπου τόνοι πλαστικών καταλήγουν στις θάλασσές μας, κάθε χρόνο. Οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές για τη ζωή στον πλανήτη μας, με τους επιστήμονες να αναφέρουν πως 800 είδη ζώων απειλούνται από τη ρύπανση με πλαστικά.
Επιλέξαμε την παραλία της Αχάτα μιας και ήταν κοντά στο σχολείο μας και μαζέψαμε 4 βαριές μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Τα παιδιά μας με πολύ μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στη δράση μειώνοντας τα σκουπίδια της παραλίας, που με μια πρώτη ματιά φαινόταν καθαρή.
Σαν οργανωμένοι ερευνητές, κατέγραψαν τα σκουπίδια στο δελτίο απογραφής απορριμμάτων τα οποία θα στείλουμε στην HELMEPA – Hellenic Marine Environment Protection Association για στατιστικούς λόγους.
Το μέλλον του πλανήτη και η αειφορική διαχείρισή του είμαι πλέον πεπεισμένη ότι εξαρτάται από αυτά τα μικρά χεράκια που με τόσο ενθουσιασμό μάζεψαν ό, τι σκουπίδι βρισκόταν γύρω τους και ό, τι μπορούσαν να ανακαλύψουν.