Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα φιλαναγνωσίας στο σχολείο μας, πραγματοποιήσαμε αυτό το διήμερο δράσεις στο σχολείο μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Οι δράσεις αφορούσαν αφήγηση βιβλίων, δραστηριότητες πάνω στα βιβλία που διαβάστηκαν, ξενάγηση στην έκθεση έργων των μαθητών μας, παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων.
Είχαμε κοντά μας “το φεγγαροσκεπαστή” του Erick Puyabaret, τη “σταγόνα της αγάπης” της κας Σοφίας Παράσχου, το παραμύθι “δε σ’ έχω φίλο” που γράψαμε με τα δευτεράκια μου.
Παράλληλα ο Alex Katz, o Picasso, ο Matisse, ο Νικόλαος Λύτρας μάς οδήγησαν στη μαγεία των σχημάτων, των χρωμάτων του έργου τους, μέσα από την έκθεση των μαθητών της Ε/Στ τάξης.
Το παζάρι μας με τα μεταχειρισμένα βιβλία μάς έδωσε τη δυνατότητα να δούμε νέους τίτλους βιβλίων, να αγοράσουμε σε χαμηλή τιμή και να “ταξιδέψουμε”.
Και για να γνωρίσουμε νέα βιβλία, ενισχύοντας και τη διαθεματικότητα φτιάξαμε μακέτες από εξώφυλλα βιβλίων, μοναδικά έργα τέχνης και αυτά.
Ευχαριστούμε τους μαθητές τμήματος του ΓΕΛ Απερίου που επισκέφτηκαν την έκθεση και το παζάρι μας , τους φίλους που πρόσφεραν βιβλία στο παζάρι μας, τα παιδιά και τους γονείς που αγόρασαν βιβλία και όλους τους γονείς που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση.
Δε σ΄ έχω φίλο, ένα παραμύθι για τη σχολική βία
Έργα μεγάλων ζωγράφων από τους μαθητές του σχολείου μας
ο φεγγαροσκεπαστής
Γκουέρνικα