6η Πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού-ημέρα ευρωπαϊκού αθλητισμού

6η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού.
Με το σύνθημα ”Αγαπώ την άθληση-αγαπώ την υγεία μου” στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες δραστηριότητες (αθλητικές, όσο και μέσα στην τάξη) με σκοπό να ενεργοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να ασχοληθούν με ομαδικά αθλήματα, να προάγουν το “ευ αγωνίζεσθαι”, να υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και μαζί με την άθληση να επιτύχουν “νου υγιή εν σώματι υγιή”.
Έτσι προβλήθηκαν βίντεο στην τάξη, με την ιστορία των ολυμπιακών αγώνων, τα ολυμπιακά αθλήματα, εικαστικές δραστηριότητες (κατασκευή και απονομή μεταλλίων, ζωγραφική των ολυμπιακών κύκλων και των συμβολισμών τους, κατασκευή σελιδοδεικτών).
Στη συνέχεια οι μαθητές στη νέα αυλή του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Παναγιώτας Σταματιάδη έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, σκυταλοδρομίες, εξασκήθηκαν στο άλμα σε μήκος και στην ταχύτητα με εμπόδια.
Στο τέλος, δοκίμασαν και τις δυνάμεις τους στις τσουβαλοδρομίες, στους βόλους και στο κουτσό, παραδοσιακά παιχνίδια που αγαπούν ιδιαίτερα οι μαθητές μας.
Στην όμορφη, δημιουργική μέρα, είχαμε συντροφιά μας το δημοτικό σχολείο Αρκάσας και τους μαθητές του.
Ευχαριστούμε τα παιδιά καθώς και την καθηγήτρια του σχολείου μας κα Παναγιώτα Σταματιάδη για τις όμορφες δράσεις.